Доступність посилання

ТОП новини

Смерть Каддафі: лівійці висловлюють схвалення


На вулицях Тріполі та інших міст Лівії народ висловлює схвалення з приводу смерті Муаммара Каддафі, поваленого диктатора, який керував країною 42 роки.

Каддафі був убитий при спробі втекти з міста Сірт, який зайняли у четвер військової Національної перехідної ради Лівії. Смерть колишнього диктатора підтвердили представники нової лівійської влади.

Повідомляють, що тіло Каддафі доставили до Місурати, журналісти зможуть його побачити. Телеканали та інші ЗМІ поширили відеозапис із тілом колишнього лівійського лідера.

Повідомляють, що один із синів Каддафі, Сейф аль-Іслам, оточений при спробі втекти з Сірта, другий син, Мутассім, убитий або схоплений.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун заявив, що «цей день – історичний перелом для Лівії. Найближчим часом ми станемо свідками як сцен радості, так і горя тих, хто втратив надто багато. Зараз можна констатувати лише те, що це – тільки кінець початку».

Прем’єр Великої Британії Дейвід Камерон сказав із приводу смерті Каддафі: «Ми маємо також пам’ятати багато-багато лівійців, які померли через цього жорстокого диктатора і його режиму. Люди в Лівії після цієї новини мають сьогодні навіть більший шанс збудувати собі сильне і демократичне майбутнє».

Президент Франції Ніколя Саркозі висловив надію, що в Лівії почнеться процес «примирення в умовах єдності і свободи», повідомляє Reuters.

Міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле висловив сподівання, що в Лівії почнеться нова доба миру і демократії, повідомляє AFP.
XS
SM
MD
LG