Доступність посилання

ТОП новини

Росія намагатиметься остаточно відвернути Україну від Європи (огляд преси)


Київ – Україна може підписати угоди про вільну торгівлю і з ЄС, і з СНД. І Захід, на думку експерта «Газети по-українськи», на це піде, бо утвориться зона вільної торгівлі на теренах усієї Євразії. Але для України це означатиме, що геополітичний вибір не зроблений. При цьому Київ повинен пам’ятати, що в обох угодах закладені позиції винятків і вилучень для української продукції. Але якщо Україна не доб’ється повного доступу своєї аграрної продукції на ринки ЄС, а металургійної – на ринки СНД, то яка це вільна торгівля? Це призведе до збільшення імпорту з Європи і погіршення торговельного балансу, переконує експерт «Газети по-українськи».

Враховуючи своєрідний відступ України на європейському напрямку, Росія може посилити різні ходи, щоб остаточно відвернути Київ від Європи, стверджує в газеті «День» Євген Марчук. Через це, на його думку, не треба втрачати пильності. Адже Росія не приховує своїх намірів. І залякати чимось Кремль Україна не зможе, тим більше якимись ультиматумами. Тільки переговорний процес. Складний, виснажливий, не завжди успішний, але настирливий, гнучкий, стратегічно продуманий. Тому певна трансформація зовнішньої політики України, можливо, й відбудеться, але, зрештою, європейський вектор буде збережений, переконаний Марчук.

Старт накопичувальної пенсійної системи призначений на 2013 рік, заявив віце-прем'єр-міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко. За словами урядовця, запуск накопичувальної системи сприятиме легалізації зарплат і дасть великий інвестиційний ресурс в економіку країни. Поділяють його думку і журналісти газети «Голос України». Газетярі вважають, що про пенсійну реформу в Україні говорили давно, але піти на цей непопулярний крок не наважувалися. Однак зараз відступати вже нема куди. Хоча, як зазначає парламентське видання, на даному етапі потрібно чітко визначити, хто управлятиме пенсійними грошима.

Частині підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, удвічі зменшили податки, а в інших остаточно відібрали право на «спрощене» життя. Про останні зміни в Податковому кодексі докладніше розповідає газета «Україна молода» у статті «Простіше простого».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG