Доступність посилання

ТОП новини

«Донецький розворот» України до Росії (огляд преси)


Київ – «Україна, намагаючись показати Європі «кузькіну мать», підписала Угоду про зону вільної торгівлі у межах СНД. І закрила перед собою двері на Захід?» – так коментує останні домовленості керівництва країни газета «Україна молода». На думку експертів видання, підписана угода є більш політичним, ніж економічним кроком. Адже Росія, на думку політологів, не володіє такими розвиненими технологіями, як Захід, а існує завдяки експорту енергоресурсів. Стаття називається «Донецький розворот».

Не менш категорично коментують тенденції щодо корекції геополітичного курсу України й експерти газети «День». Вони вважають, що рішення підписати угоду про зону вільної торгівлі ухвалене поспіхом. І належить до розряду ірраціональних. Адже жодне інтеграційне об’єднання на території СНД ще належним чином не почало працювати. Загалом же зону вільної торгівлі слід розглядати як інструмент втягування України до Митного союзу, а отже, фактично, її переорієнтацію з Європи на інші напрямки, наголошує газета «День».

Натомість «Ізвєстія» в Україні» переконують, що Україні вигідна угода про зону вільної торгівлі. Адже це надасть можливість Києву вирішити майбутні торговельні суперечки. В цьому ж числі «Ізвєстій» лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов стверджує, що Янукович не поїхав у Брюссель через технічні причини. До того ж ця поїздка носила б суто формальний характер, а підписувати щось заради формальностей – не в стилі керівництва країни, зауважує Єфремов. Стаття називається «Ми не підігруємо Європі».

За рік українці з’їдають близько трьох кілограмів так звапної «хімії», стверджують «Вечірні вісті». Видання переконує, що нині знайти продукти, у виготовленні яких так чи інакше не використовуються шкідливі для організму людини речовини, майже нереально. Серед причин – відсутність в Україні законодавства, яке б регламентувало виробництво екологічно безпечних продуктів. Заголовок публікації «Чи є життя без «хімії»?»
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG