Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: Україна і Куба мають продовжити співпрацю


Президент України Віктор Янукович упевнений, що Україна і Куба мають продовжувати роботу з розвитку й успішної реалізації двосторонніх проектів.

Як повідомили у прес-службі глави держави, про це він заявив під час українсько-кубинського бізнес-форуму.

Успішним прикладом двосторонньої співпраці Янукович назвав діяльність спільних підприємств, створених на Кубі за участю української компанії «АвтоКрАЗ».

Він також висловив упевненість в успішній реалізації проектів у сфері сільськогосподарського машинобудування і звернув увагу на можливість розвитку ефективної співпраці кубинської сторони з ДП «Виробниче об’єднання «Південмаш» і ДП «Антонов».

Також Янукович зазначив, що у Гавані Україна вже відома як провідний експортер чорних металів, продукції хімічної промисловості, зокрема мінеральних добрив, а також зернових культур і соняшникової олії.

Крім того, Президент, підкреслив, що Україна володіє найсучаснішими технологіями в авіакосмічній галузі, має унікальну мережу газо- і нафтопроводів і може поділитися відповідним досвідом із кубинськими партнерами.

«Значна кількість українських технологій уже задіяна в кубинській економіці, і ми готові запропонувати ще багато інших промислово-технологічних можливостей», – зазначив Президент.
XS
SM
MD
LG