Доступність посилання

ТОП новини

Азаров каже, що мав повноваження підписувати зону вільної торгівлі СНД


Прем’єр-міністр Микола Азаров відкинув у п’ятницю заяви опозиції, що його треба притягти до відповідальності за перевищення повноважень при підписанні угоди про створення зони вільної торгівлі в межах СНД.

«Я мав усі повноваження. Уряд на своєму засіданні надав мені такі повноваження. Президент України надав мені такі повноваження своїм рішенням. Тому я діяв у суворій відповідності з тими повноваженнями, які мені були дані і які я маю як Прем’єр-міністр», – заявив Азаров в ефірі телеканалу «Інтер».

При цьому він наголосив, що договір про зону вільної торгівлі СНД був підписаний «не несподівано», а готувався протягом довгого часу.

«По-перше, не раптом домовилися, а вели дуже довгі й наполегливі переговори, і текст договору був парафований на Економічній раді країн Співдружності ще в травні в Ялті. Тобто практично ми ще в травні в Ялті домовилися про те, щоб угода була підписана. Я в червні, на черговій зустрічі голів урядів країн Співдружності, мав намір підписати цей договір», – сказав прем’єр.

Він також заявив, що наявні в договорі вилучення з режиму вільної торгівлі передбачено з часом скасувати, для чого буде складено календарний план. Наприклад, за його словами, вилучення щодо цукру може бути скасоване 2013 року, щодо горілки – 2015 року тощо.

Вісім із 11 країн-членів чи учасниць СНД підписали в вівторок угоду про створення між собою зони вільної торгівлі. Як повідомив по тому Азаров, угода не є всеохопною і з неї вилучені цукор, нафта і газ.
XS
SM
MD
LG