Доступність посилання

ТОП новини

Нове керівництво Лівії оголосить про «визволення»


Нова влада Лівії, Національна перехідна рада, як очікують, у неділю офіційно проголосить «визволення» країни від попередньої влади скиненого диктатора Муаммара аль-Каддафі. Як повідомив у суботу речник ради, підготовка до урочистої церемонії триває.

Рада також оголосила, що призначить новий тимчасовий уряд протягом місяця від дня визволення, а вибори до конституційних зборів проведе протягом восьми місяців.

Раніше заявляли, що про визволення офіційно оголосять уже в суботу.

Заяви про визволення пролунали по тому, як у четвер лівійські повстанці взяли останній значний опорний пункт прихильників Каддафі, місто Сірт, а сам Каддафі загинув під час його захоплення за досі не з’ясованих обставин.

На відеозаписах захоплення Каддафі його спочатку видно живим, що викликає питання, чи його не стратили. Національна перехідна рада Лівії запевняє, що колишній диктатор був смертельно поранений у перестрілці, а не свідомо вбитий.

Світова спільнота продовжує закликати нову владу Лівії дати чіткий звіт про обставини загибелі Каддафі.

А лівійське плем’я каддафа, до якого належав Каддафі, заявило, що вимагає від нової влади країни його тіло для належного поховання в його рідному Сірті за ісламськими звичаями.

Нова влада Лівії ще не вирішила, як і коли поховати його. В суботу скривавлене тіло Каддафі було виставлене на огляд у холодильній камері на одному з ринків міста Місрати.
XS
SM
MD
LG