Доступність посилання

ТОП новини

Президенти Росії та Вірменії зустрічаються у Москві


Президенти Росії Дмитро Медведєв та Вірменії Серж Сарґсян сьогодні у Москві проводять переговори.

Росія є ключовим партнером Вірменії у торгівлі, тому очікується, що Медведєв і Сарґсян обговорять зокрема питання співпраці у цій сфері.

Водночас окремою темою бесіди двох президентів стануть шляхи розв’язання вірменсько-азербайджанського конфлікту довкола регіону Нагірний Карабах.

Росія – разом із США та Францією – входить до керівного складу переговорної групи ОБСЄ, яка має на меті об’єднання міжнародних зусиль у питанні вирішення конфлікту довкола Нагірного Карабаху.

Нагірний Карабах є вірменським за населенням регіоном Азербайджану, який односторонньо проголосив свою незалежність. На початку 1990-х років унаслідок війни, яку провели місцеві вірмени за підтримки Вірменії, Азербайджан втратив контроль над більшою частиною цього регіону і ще над значною частиною своєї території поза ним.

Самопроголошеної «незалежності» Нагірного Карабаху формально не визнає жодна держава світу, зокрема й Вірменія, яка, тим не менше, фактично надає цьому сепаратистському регіонові Азербайджану всіляку підтримку.
XS
SM
MD
LG