Доступність посилання

ТОП новини

Глава НПР Лівії оголосив про початок розслідування смерті Каддафі


Мустафа Абдель-Джаліль і чільники НПР Лівії на прес-конференції у Бенгазі 24 жовтня 2011 року
Мустафа Абдель-Джаліль і чільники НПР Лівії на прес-конференції у Бенгазі 24 жовтня 2011 року
Глава Національної перехідної ради Лівії Мустафа Абдель-Джаліль оголосив про початок розслідування обставин смерті Муаммара Каддафі.

На прес-конференції у місті Бенгазі в понеділок Абдель-Джаліль заявив, що розслідування розпочали у зв’язку зі стурбованістю з боку міжнародної спільноти обставинами смерті колишнього лівійського лідера.

Абдель-Джаліль припустив, що Каддафі міг бути убитий своїми прибічниками, щоб перешкодити йому свідчити про їхню причетність у минулому до злодіянь його режиму. Він зазначив, що вільні лівійці хотіли законного суду над Каддафі.

Британський міністр закордонних справ Вільям Гейґ і генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен закликали лівійців уникнути відплати і використати шанс для підтримки плюралізму та верховенства закону. Про необхідність розслідувати загибель Каддафі висловилася і держсекретар США Гілларі Клінтон.

У понеділок нові лівійські лідери оголосили в Бенгазі про звільнення країни від одноосібного 42-річного правління Муаммара Каддафі, заявивши, що «фараон усіх часів» залишився в сміттєвому кошику історії, а майбутнє країни – демократія і примирення.
XS
SM
MD
LG