Доступність посилання

ТОП новини

Українська культура: пагони крізь асфальт (огляд преси)


Київ – Українські науковці пропонують новий спосіб голосування на виборах. Як інформує газета «Україна молода», інноваційна схема дозволить друкувати бюлетень на звичайному принтері. А система штрих-кодів унеможливить фальсифікації та маніпуляції на ключових етапах виборчого процесу. Однак, незважаючи на неодноразові звернення до влади щодо впровадження своєї ідеї, науковці і досі лишаються не почутими. При цьому пропонована ними система голосування вже отримала відзнаки кількох міжнародних інноваційних форумів. Про це «Україна молода» зазначає у статті «На дільницю – як у супермаркет».

Багатющий культурний потенціал України упродовж кількох поколінь буквально викошувався. Головна мета радянського режиму в Україні полягала у знищенні будь-яких можливостей для її національного самовизначення. Проте, як стверджує в газеті «День» історик і політолог Олександр Палій, навіть зараз українська культура пробивається крізь асфальт. Талановитим українцям легше домогтися визнання вдома через «закордон». Бо чиновники вдома навіть не мають достатньої компетенції, щоб відрізнити добре від злого. Не кажучи про мотивацію, щоб підтримати добре. Про те, у який спосіб влада може сприяти розвитку самовизначення українців, політолог розповідає у статті «Українська культура: пагони крізь асфальт».

Найпопулярніші в Україні медпрепарати заборонені в інших країнах, стверджує газета «Сегодня». Йдеться, насамперед, про аспірин та анальгін, які призводять, відповідно, до токсичних уражень печінки та ураження системи кровотворення. Однак, як зауважує видання, держава не бачить проблем у цій сфері. Про інші ліки, що можуть призвести до трагічних наслідків, та масштаби фальсифікату в аптеках ідеться в матеріалі «Чим хворіє український фармринок».

Тепер підприємцям не треба переоформлювати щороку свідоцтво платника єдиного податку, оскільки парламент ухвалив закон, що повністю змінює спрощену систему оподаткування. Залежно від річного обороту підприємців і підприємства розділили на 4 групи. Які ставки податку встановлені для кожної групи, розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG