Доступність посилання

ТОП новини

Конгресмен США: вступ Росії до СОТ – через повагу до цілісності Грузії


Спікер Палати представників Конгресу США Джон Бейнер
Спікер Палати представників Конгресу США Джон Бейнер
Спікер Палати представників Конгресу США Джон Бейнер попередив, що має намір блокувати спроби Росії вступити до Світової організації торгівлі (СОТ) доти, доки російська влада «не буде поважати територіальну цілісність Грузії».

Тоді і тільки тоді, коли будуть вирішені всі суперечливі питання, можливі подальші дії щодо приєднання Росії до СОТ, наголосив Бейнер, виступаючи у вівторок у вашингтонському консервативному дослідницькому Фонді «Спадщина» (The Heritage Foundation) на конференції «Ризики «перезавантаження». Чому Вашингтон має бути обережним у відносинах з Москвою».

Цього ж дня помічник російського президента Аркадій Дворкович заявив, що на переговорах про вступ Росії до СОТ Грузія «пропонує такі формулювання щодо Абхазії та Південної Осетії», на які Москва не може піти.

В обмін на підтримку російської заявки Грузія – член СОТ – вимагає від Росії фактично переглянути її позицію щодо визнання самопроголошеної незалежності грузинських регіонів Абхазії та Південної Осетії.

Згідно з нормами СОТ, її новим учасником може стати, як правило, лише та країна, яка врегулювала всі двосторонні суперечки з іншими державами-членами організації.
XS
SM
MD
LG