Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» прогнозує поновлення справ щодо оточення Тимошенко


У Всеукраїнському об’єднанні «Батьківщина» заявляють, що вже в п’ятницю, 28 жовтня, Генеральна прокуратура України через суд імовірно спробує відновити кримінальні справи щодо колишнього прем’єра Юлії Тимошенко та іншого керівництва промислово-фінансової корпорації «Єдині енергетичні системи України». Такі прогнози озвучив перший заступник голови партії Олександр Турчинов.

«Уже в п’ятницю в Шевченківському суді може розпочатися слухання у спробі скасувати попередні рішення судів. Йдеться про найближче оточення Юлії Володимирівни, зокрема, Геннадія Тимошенко (свекор Юлії Тимошенко. – Радіо Свобода)», – сказав Турчинов.

Олександр Турчинов наголосив, що більш чітку інформації щодо засідання суду «Батьківщина» отримає до кінця сьогоднішнього дня. «Тільки з неофіційних каналів ми дізналися, що готується якесь термінове засідання Шевченківського суду, мета якого – відкрити дорогу прокуратурі для відновлення справ», – розповів він.

20 жовтня Генпрокуратура скасували постанову про закриття кримінальної справи стосовно Юлії Тимошенко «за фактами розкрадання 25 мільйонів гривень бюджетних коштів та ухилення від сплати понад 20 мільйонів гривень податків шляхом впровадження злочинної фінансової схеми щодо розрахунків за природний газ корпорацією ЄЕСУ та приховування доходів від діяльності її офшорної компанії».
XS
SM
MD
LG