Доступність посилання

ТОП новини

Клюєв: Україна не повинна фінансово відповідати за проблеми з постачанням газу у ЄС


Україна не нестиме фінансову відповідальність за припинення постачань газу у країни Євросоюзу. Як зазначив перший віце-прем’єр Андрій Клюєв у своєму блозі на сайті «Кореспондент», про це вдалося домовитися з ЄС.

«Спочатку ЄС висував, по суті, дискримінаційні умови, щоб наша країна компенсувала збитки, яких зазнають європейські компанії через припинення постачань газу територією України», – зазначив Клюєв.

Віце-прем’єр повідомив, що на нещодавніх переговорах у Брюсселі сторони погодили всі головні параметри угоди про створення зони вільної торгівлі. Андрій Клюєв також розповів, що Україна фактично «добилася неможливого: у результаті переговорів врегульовано умови українського експорту сільськогосподарської та металургійної продукції».

За словами першого віце-прем’єра, вдалося досягти компромісу з усіх принципових пунктів угоди. «Текст угоди буде готовий до парафування до кінця цього року», – зазначив Андрій Клюєв.

Перший віце-прем’єр також повідомив, що під час переговорів у Брюсселі порушувалося питання щодо колишнього прем’єра Юлії Тимошенко, але воно «не визначало загального фону переговорного процесу».
XS
SM
MD
LG