Доступність посилання

ТОП новини

«Методом батога і ПР-Яника» стимулюється чисельність Партії регіонів (огляд преси)


Київ – Проголосивши план об’єднати всіх і вся на «біло-синьому» фланзі, Партія регіонів втратила відчуття міри, стверджує газета «Україна молода». Заманюючи у свої лави партійців із союзних політичних сил, функціонери Януковича почали гнатися й за пересічними громадянами. Як наголошує видання, примусове залучення громадян у партію – ознака адміністративного ресурсу, яким не гребує Партія регіонів. Нині партія вже налічує 1 мільйон 400 тисяч членів. Якщо «регіонали» будуть нарощувати кадрові резерви такими темпами, незабаром переженуть навіть Компартію Радянського Союзу. Якщо ж рахувати співвідношення членів правлячої партії до кількості населення, то за цим показником Партія регіонів уже випередила «Єдину Росію». Адже в Росії – тільки кожен 69-й громадянин є «єдиноросом», а в Україні членом Партії регіонів є вже кожен 32-й громадянин. Стаття називається «Методом батога і ПР-Яника».

Здоров’я ВІП-чиновника для казни в 1000 раз дорожче, аніж пересічного українця, констатує газета «Сегодня». Для відомчих клінік і, зокрема, знаменитої Феофанії виділяються величезні кошти, тоді як в районних клініках не вистачає бинтів та шприців. Між тим незрозуміло, для чого в країні утримують номенклатурні медичні заклади, якщо можновладці звертаються до них вкрай рідко. Можливо ці гроші витратити на щось інше? – запитує видання. Заголовок публікації «Для чого ми їх лікуємо?»

Як вплинути на зміну власника фінансово привабливого підприємства сумнівними способами? Одним із найпопулярніших, як стверджує газета «Голос України», є початок процедури банкрутства суб’єктів підприємницької діяльності господарськими судами на вимогу кредиторів. Згодом – блокування рахунків, яке унеможливлює розрахунки із кредиторами, призначення потрібних керуючих санацією, які через деякий час стають і розпорядниками майна. Про те, як це успішно роблять в Україні за допомогою окремих служителів Феміди парламентське видання розповідає у матеріалі «Чужу власність на абордаж».

Для отримання дозволу на знесення історичних споруд забудовники все частіше запускають червоного півня, стверджує газета «Вечірні вісті». Тільки за останній рік у Києві, за даними видання, знищені 65 пам’ятників архітектури. Докладніше з проблемою видання знайомить в статті «Центр столиці випалять геть!»
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG