Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон: бажання іранців жити в умовах свободи – легітимні


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон
Іран залишається однією з країн, щодо яких діє найбільше число санкцій, заявила у середу держсекретар США Гілларі Клінтон в інтерв’ю «Голосу Америки», наголосивши: «Санкції необхідні, і ми хочемо запроваджувати їх так, щоб народ цієї країни не потерпав від них».

За словами Клінтон, незважаючи на всі вжиті Вашингтоном спроби налагодити відносини з Іраном, Тегеран, як і раніше, ігнорує резолюції ООН.

Державний секретар США заявила, що, на її думку, уряд Ірану – це диктатура, і додала, що Сполучені Штати хочуть запевнити іранців, що їх бажання жити в умовах свободи – легітимні.

Звертаючись у середу до редакції Перської служби «Голосу Америки» і прямо до іранського народу, Гілларі Клінтон сказала, що Сполучені Штати хочуть відкрити наприкінці цього року «віртуальне посольство» в Тегерані. Америка дуже хотіла б покращити відносини з іранським народом, сказала Клінтон, і закликала іранських студентів «прибути і навчатися у Сполучених Штатах».

Вона сказала, що Вашингтон намагається дати можливість іранцям обійти «електронну завісу», яку тегеранський уряд наклав на комп’ютерний зв’язок.
XS
SM
MD
LG