Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон: влада Пакистану має допомагати боротися з терористами


Гілларі Клінтон під час виступу у комітеті з закордонних справ Палати представників Конгресу США, 27 жовтня 2011 року
Гілларі Клінтон під час виступу у комітеті з закордонних справ Палати представників Конгресу США, 27 жовтня 2011 року
Держсекретар Сполучених Штатів Гілларі Клінтон заявила, що влада Пакистану повинна більш активно перешкоджати вилазкам до Афганістану бойовиків угруповання «Хаккані», що базується на пакистанській території.

Виступаючи в четвер у комітеті з закордонних справ Палати представників Конгресу США, Клінтон розповіла, що минулого тижня під час її візиту до Пакистану передала керівництву цієї країни відповідне послання:

«Минулого тижня в Ісламабаді генерал Мартін Демпсі, директор ЦРУ Девід Петреус і я представили спільне послання про те, що цивільна влади та військові Пакистану повинні приєднатися до нашої боротьби з угрупованням «Хаккані» – по обидва боки кордону. Ми підкреслили терміновість цього завдання і провели відверті бесіди про конкретні кроки обох сторін».

Також у четвер заступник командувача військами в Афганістані генерал Кертіс Скапарротті звинуватив пакистанських військових у тому, що вони дозволяють бойовикам стріляти по американських безпілотних літаках.

Офіційні особи США неодноразово висловлювали припущення про підтримку «Хаккані» з боку пакистанської військової розвідки.
XS
SM
MD
LG