Доступність посилання

ТОП новини

Заважають вільні ЗМІ – просто купіть їх!


Сьогодні російськомовна блогосфера наповнена чутками про зміни (хоч і не такі масштабні, як того всі хотіли б) на російському медіаринку. Група ОНЭКСИМ, що належить російському мільярдеру (в недалекому минулому – лідеру ліберального кремлівського проекту «Правое дело») Михайлові Прохорову, веде переговори про придбання телеканалу «Дождь».

Телеканал – досить цікаве явище медіапростору Росії. Канал приваблює значну аудиторію (щомісяця понад 700 тисяч глядачів он-лайн та близько 3 мільйонів – у кабельних мережах) ліберальною політикою та цікавою формою подачі інформації. Саме на телеканалі «Дождь» свого часу виходила інтернет-бомба «Поет і громадянин».


Хоча сумніви щодо «опозиційності» медіаресурсу вже виникали, коли сам «тимчасовий виконувач обов’язків президента Росії Дмитро Медведєв» завітав у «дощову» студію.

Сьогодні генеральний директор телеканалу Наталя Сіндєєва у Twitter підтвердила інформацію про те, що переговори про продаж телеканалу ведуться. Хоча наголосила – «Дождь» поки нікому не продали.



Мабуть, Кремлю та «прикремлівському» середовищу хочеться ще більшого контролю над і так повністю контрольованим медіапростором. Навіщо зайвий раз ризикувати?

Або ж «не все так добре у їхньому домі»... І якщо завтра «співвласники» сьогодні успішного проекту «Тандем» будуть ділитись, то краще мати у рукаві приватний «опозиційний» канал.
XS
SM
MD
LG