Доступність посилання

ТОП новини

Напад на посольство США в Боснії здійснив ісламіст із Сербії – преса


Засоби інформації Боснії повідомили в п’ятницю ввечері, що нападник, який раніше цього дня обстріляв із автомата будівлю посольства Сполучених Штатів Америки в центрі Сараєва й був поранений і затриманий, є громадянином Сербії, мусульманином за вірою і прихильником радикальної течії вахабізму в ісламі.

За повідомленнями, це 23-річний Мевлід Яшаревич із міста Нові-Пазар на півдні Сербії, де живе значна мусульманська громада. За словами очевидців, він закликав людей розійтися і кричав, що його ціль – тільки посольство США.

На любительських відео видно довгобородого молодика в одязі з короткими штанами, які полюбляють носити ваххабіти. Після півгодинного протистояння з поліцією його поранив у ногу поліційний снайпер, нападника відвезли до лікарні.

У перестрілці також був серйозно поранений працівник боснійської поліції, який охороняв посольство, але загрози його життю немає. У самому посольстві ніхто не потерпів, лише кулі пошкодили його стіну.

Поліція вважає, що нападник діяв сам, хоча про всяк випадок не припиняє пошуку можливих спільників.

У Сербії засоби інформації повідомили, що минулого року Яшаревича вже ненадовго арештовували в цій країні, коли його затримали за розмахування великим ножем під час візиту до його міста послів США та інших західних країн у Сербії.
XS
SM
MD
LG