Доступність посилання

ТОП новини

У Кабулі напали на колону міжнародних військ, є жертви


В Афганістані нападник-смертник убив у суботу ще не встановлену кількість людей, підірвавши своє авто поблизу автоколони міжнародних військ у столиці Кабулі.

Як повідомив речник Міністерства внутрішніх справ Сіддік Сіддікі, серед загиблих – четверо афганців: троє цивільних перехожих і працівник поліції.

У Міжнародних силах сприяння безпеці теж повідомили, що жертвами нападу стали «кілька» військовослужбовців, але уточнювати не стали.

Речник ісламістського руху «Талібан», який узяв на себе відповідальність за напад, Забіулла Муджагід стверджує, що внаслідок вибуху загинули 25 військових міжнародних сил, але ця заява ще не має підтвердження.

Також у суботу на сході Афганістану жінка-смертниця підірвала себе в місті Асадабаді біля місцевого відділку афганської спецслужби – Національного управління безпеки, поранивши двох охоронців, а в провінції Кандагар на півдні країни нападник в однострої афганської армії застрелив двох австралійських військових зі складу міжнародних сил.

У п’ятницю Міністерство оборони США заявило в Вашингтоні, що в більшій частині Афганістану кількість нападів талібів скоротилася за час від початку квітня до кінця вересня порівняно з таким же періодом минулого року. Таліби також не змогли відвоювати свої колишні твердині в провінціях Кандагар і Гельманд, як мовиться в звіті Пентагону Конгресові США. Але, мовиться далі в документі, значні ризики в Афганістані залишаються.
XS
SM
MD
LG