Доступність посилання

ТОП новини

НАТО дасть оцінку співпраці з Україною з урахуванням справи Тимошенко


Країни-члени Північноатлантичного союзу висловлять свою думку щодо виконання Річної національної програми співпраці України з НАТО з урахуванням перебігу кримінальної справи над колишнім Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, заявив помічник заступника генерального секретаря НАТО з політичних справ і політики безпеки Джеймз Аппатурай.

В інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна» в його суботньому числі, опублікованому також на сайті DT.UA, він нагадав, що в цій програмі йдеться не тільки про реформи в секторі оборони та безпеки – вона стосується також і питань демократичних цінностей, і правової реформи, і що свого часу генеральний секретар НАТО висловлював своє розчарування справою Тимошенко.

Коментуючи свої зустрічі з українськими чиновниками, Аппатурай зазначив, що жодна зі сторін не ухилялася від обговорення питань демократії, демократичних цінностей і ситуації з цими цінностями в Україні.

«Я ще раз представив позицію НАТО у справі Тимошенко, і в контексті виконання Річної національної програми співпраці ми обговорювали питання реформи судової системи та юстиції. У нас дуже добрі, щирі й відкриті відносини, що, безумовно, ще раз було підтверджено під час обговорення цього делікатного питання», – сказав представник НАТО.
XS
SM
MD
LG