Доступність посилання

ТОП новини

У Львові перед відкриттям стадіону затримали активісток FEMEN


Міліція у Львові затримала двох активісток руху FEMEN, які напередодні початку церемонії урочистого відкриття недобудованого стадіону «Львів-Арена» до Євро-2012 напівоголеними протестували проти проведення в Україні цього чемпіонату.

Називаючи підготовку України до чемпіонату «найграндіознішою корупційною схемою сторіччя», вони біля стадіону з вигуками «Україна програє!» били посуд із написами, які мали символізувати «позірні вигоди» для України від Євро-2012, а на своїх оголених до пояса тілах мали лайливі написи на адресу чемпіонату.

На їхню думку, поспіхом відкриті українські стадіони не лише найдорожчі у світі, а й морально застаріли вже в момент відкриття, і корупційні схеми їхнього будівництва «остаточно доб’ють дистрофічну українську економіку», повідомив рух. FEMEN також вважає, що «безконтрольний» приїзд до України великої кількості іноземних уболівальників потягне такі важкі гуманітарні проблеми, як спалах проституції, секс-туризму, туберкульозу й поширення СНІДу.

Подібну акцію проти Євро-2012 активістки FEMEN також влаштовували на початку жовтня в Києві перед початком офіційної церемонії відкриття Національного спортивного комплексу «Олімпійський».

У суботу у Львові урочисто відкривають стадіон «Львів-Арена», на якому має відбуватися частина матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, незважаючи на те, що стадіон іще не до кінця добудований.
XS
SM
MD
LG