Доступність посилання

ТОП новини

У Парижі згоріла редакція видання, яке підготувало карикатуру на Магомета


У Парижі внаслідок пожежі зруйнований офіс сатиричного видання Charlie Hebdo, де підготували до публікації карикатуру на пророка Магомета.

За повідомленням очевидців, причиною пожежі стала легкозаймиста рідина, пляшку з якою кинули у вікно будівлі. У редакції припускають, що мова йде про навмисний підпал.

Редактор тижневика Стефан Шарбоньє засудив напад на офіс редакції і наголосив на тому, що номер журналу, який, імовірно, став причиною інциденту, ще навіть не з’явився у продажу. «Ніхто ще навіть не бачив карикатуру, вони діяли лише за чутками і скоїли таке», – сказав він.

Спеціальний номер Charlie Hebdo з карикатурою на пророка Магомета, підготований на цей тиждень, був присвячений перемозі поміркованої ісламістської партії на парламентських виборах у Тунісі. Карикатура була підписана «100 ударів батогом, якщо ви не померли від сміху!». Магомет також був названий «редактором» цього випуску.

Журнал уже зазнавав критики з боку мусульман 2007 року, коли він передрукував карикатури на пророка Магомета з Данії, які викликали гучне обурення в світі ісламу.

Для мусульман пророк Магомет є найбільш поважною постаттю у їхній релігії після самого Бога (Аллаха). Крім того, іслам узагалі забороняє зображення людини.
XS
SM
MD
LG