Доступність посилання

ТОП новини

МВС: події біля парламенту – хуліганство і порушення порядку


Сьогоднішні події біля Верховної Ради в Києві можна попередньо кваліфікувати як хуліганські дії і групове порушення громадського порядку, заявив на брифінгу начальник департаменту охорони громадського порядку Міністерства внутрішніх справ Віктор Ратушняк.

За його словами, після вивчення всіх обставин можуть порушити кримінальні справи за цими статтями, а також за іншими, як-то завдання тілесної шкоди працівникам міліції чи невиконання законних вимог правоохоронців.

Ратушняк повідомив, що в перебігу сутичок у Києві потерпіли двоє бійців спецпідрозділу, одного з них шпиталізували зі струсом мозку.

Особи декого з учасників акції, які завдали ушкоджень правоохоронцям чи ламали паркан біля Верховної Ради, вже встановлені, двоє з підозрюваних у порушенні громадського порядку затримані, додав Ратушняк.

При цьому він висловив думку, що учасники акції біля Верховної Ради, особливо ж ті, хто ламав паркан, були «проплачені».

Крім того, представник МВС повідомив, що складений адміністративний протокол щодо народного депутата Олега Ляшка через порушення ним адміністративного законодавства. За словами Ратушняка, поведінка Ляшка під час сьогоднішньої й учорашньої акцій протесту була «не гідна народного депутата».

За повідомленнями, сьогодні Ляшко закликав учасників акції ламати паркан, а під час учорашнього мітингу біля Кабінету Міністрів закликав іти маршем до Адміністрації Президента. Ці дії в міліції вважають закликом до порушення громадського порядку.

Раніше сьогодні учасники акції протесту в Києві під стінами Верховної Ради перекинули огорожу навколо будівлі парламенту та площі перед нею, прориваючись до центрального входу будівлі парламенту. Близько 300 учасників акції «Вперед!» під Верховною Радою вимагали розпуску парламенту. Також під Радою збиралися підприємці, незадоволені діями влади, та воїни-«афганці», які виступали проти скорочення пільг. За даними міліції, загалом в акції протесту під Верховною Радою брали участь близько тисячі осіб.

Акції протесту відбулися сьогодні і в інших містах України.
XS
SM
MD
LG