Доступність посилання

ТОП новини

Греція не проводитиме референдум щодо допомоги ЄС – міністр


Греція відмовилася від оголошеного раніше наміру провести референдум щодо членства країни в єврозоні і, зокрема, отримання міжнародної фінансової допомоги, заявив міністр фінансів Евангелос Венізелос.

За повідомленням Міністерства фінансів Греції, про рішення не проводити референдум він наголосив під час телефонних розмов із лідером єврогрупи Жаном-Клодом Юнкером, єврокомісаром із питань економіки і валютної політики Оллі Реном та міністром фінансів Німеччини Вольфґанґом Шойбле.

Міністр фінансів раніше виступав різко проти ідеї референдуму, яку висунув прем’єр-міністр Греції Йоргос Папандреу. Водночас сам прем’єр так і не висловився чітко з приводу перспектив референдуму.

На саміті «Групи двадцяти» у Франції, головною темою якого є криза в єврозоні і, зокрема, у Греції, прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон наголосив: «Нинішня політична ситуація в Греції і її вплив на ринки викликають велике занепокоєння, і ми закликали прем’єр-міністра Греції прояснити становище якомога швидше».

Раніше лідери Євросоюзу погодили пакет фінансової допомоги Греції і списання половини її боргів. Водночас грецький прем’єр шокував керівництво ЄС повідомленням про намір провести у країні референдум щодо отримання Грецією міжнародної фінансової допомоги. Ця вістка також спричинила падіння на світових фінансових ринках.
XS
SM
MD
LG