Доступність посилання

ТОП новини

Європа не погодиться на партнерство з Україною, доки будуть політв’язні – американський політик


Європейський Союз ніколи не поступиться демократичними цінностями і не піде на партнерство з Україною, доки в країні переслідуватимуть опозицію, заявив колишній кандидат від демократів на президента США і нинішній член ради директорів Національного демократичного інституту Говард Дін.

«Ви маєте розуміти: Європа хоче партнерства з Україною. Але вона ніколи не піде на це партнерство, поступаючись своїми демократичними принципами і стандартами. Тому, якщо ситуацію із засудженням Тимошенко не буде виправлено, то я сумніваюся, що всі 27 країн Європейського Союзу ратифікують угоду про асоціацію», – сказав американський політик в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна», опублікованому в суботу.

Говард Дін вважає низькими шанси на те, що угоду про асоціацію між Україною та ЄС укладуть у грудні поточного року і парафують усі члени Євросоюзу, якщо екс-прем’єр України Юлія Тимошенко і далі перебуватиме у в’язниці.

«Думаю, що шанси невеликі. Але навіть якщо Євросоюз і підпише з Україною угоду про асоціацію, то доти, доки у вашій країні залишаються політичні в’язні, неможливо буде говорити про лібералізацію візового режиму. При цьому обов’язково матиме місце зниження рівня західноєвропейських інвестицій в українську економіку», – зазначив він.
XS
SM
MD
LG