Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: українське суспільство має належно оцінити комуністичний режим


Колишній Президент України (2005-2010), лідер партії «Наша Україна» Віктор Ющенко заявив, що суспільство має дати належну оцінку діям комуністичного режиму.

«Європейська спільнота переважно впоралась з викликами фашистської ідеології через міжнародні трибунали, через світовий і національний політичний осуд. Ми прийшли до відчуття, що фашизм відновити важко, чого не можна сказати про комуністичну ідеологію», – сказав Ющенко, виступаючи на відкритті Міжнародної конференції «Співпраця СРСР та Німеччини у міжвоєнний період та під час Другої світової війни: причини та наслідки», повідомляє прес-служба партії «Наша України» в суботу.

За словами екс-президента, незважаючи на те, що багато міжнародних інституцій засудили сталінський комуністичний режим, в Україні комуністи досі перебувають в органах влади.

У свою чергу, заступник голови політради «Нашої України» Володимир Огризко наголосив, що «потрібно розпочати процес засудження комуністичної ідеології як злочинної та тотожної фашизму».

Віктор Ющенко і Володимир Огризко підтримали проект постанови Міжнародної наукової конференції, в якому пропонується відзначити необхідність створення Міжнародного трибуналу для розгляду злочинів комунізму і розпочати судове переслідування живих виконавців комуністичних злочинів.

Міжнародна наукова конференція «Співпраця СРСР та Німеччини у міжвоєнний період та під час Другої світової війни: причини та наслідки» проходить у Києві 5-6 листопада. Почесним головою оргкомітету є Віктор Ющенко.
XS
SM
MD
LG