Доступність посилання

ТОП новини

ВО «Свобода» обіцяє проконтролювати судову заборону комуністам щодо 7 листопада


Всеукраїнське об’єднання «Свобода» задоволене рішенням суду про заборону проведення акцій 7 листопада в Києві на Хрещатику і майдані Незалежності і має намір простежити, щоб це рішення суду виконали комуністи.

«Я саме рішення ще не бачив, але з того, що мені відомо – заборонено проведення акцій на Хрещатику і майдані Незалежності», – повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» голова Київської міської організації ВО «Свобода» Андрій Ільєнко у суботу.

Він нагадав, що ВО «Свобода» також подавала заявку на проведення акції 7 листопада на майдані Незалежності, однак має намір виконати рішення суду і не проводитиме цю акцію.

«Не має сенсу проводити. Наша мета була – тим чи іншим способом не допустити комуністів на майдан Незалежності і Хрещатик. Відповідно, якщо суд їм заборонив, то ми просто прослідкуємо, щоб рішення суду було виконано», – заявив Ільєнко.

Він також зазначив: «Ми вважаємо, що рішення суду – насамперед на нашу користь. Суд заборонив проводити комуністичні червоні акції на Хрещатику і на майдані, очевидно, у зв’язку з тим, що в Києві є сильними націоналістичні організації і націоналістичний рух «Свободи». І суд розуміє, що необхідно це враховувати».

Водночас націоналісти не мають наміру перешкоджати Комуністичній партії України проводити акцію біля пам’ятника Леніну на Бессарабській площі з нагоди 94-ї річниці жовтневої соціалістичної революції.

«Стосовно пам’ятника Леніну – доки він там стоїть, очевидно, що комуністи там збиратимуться. Нехай там вже моляться своєму Леніну, головне, щоб їх не було на майдані Незалежності», – сказав Андрій Ільєнко.

За інформацією ВО «Свобода», 4 листопада Окружний адміністративний суд Києва, розглянувши звернення КМДА, ухвалив рішення про обмеження права на проведення акцій 7 листопада на Хрещатику і майдані Незалежності.
XS
SM
MD
LG