Доступність посилання

ТОП новини

Україна завершує головування у Комітеті міністрів Раді Європи


Сьогодні Україна завершує піврічне головування у Комітеті міністрів Раді Європи. Як повідомляє Міністерство закордонних справ України, за цей час у рамках головування Київ провів низку міжнародних конференцій з проблем захисту прав людини, розвитку місцевого самоврядування, запровадження демократичних стандартів державного управління.

Глава МЗС Костянтин Грищенко на зустрічі з українськими та європейськими журналістами наголосив, що, окрім впровадження внутрішніх реформ відповідно до виконання Україною своїх зобов’язань перед Радою Європи, Київ долучився до реформ європейських інституцій, таких як Рада Європи та ПАРЄ.

«Встановлення і розвиток європейської демократії нерозривно пов’язані із забезпеченням права громадян на участь в управлінні державними справами. Використовуючи потенціал Ради Європи як організації, що встановлює європейські стандарти практично в усіх сферах, Україна зосереджувала свої зусилля на поглибленні співпраці держав-членів в утвердженні та удосконаленні принципів місцевого самоврядування та розвитку громадянського суспільства», – зазначив міністр.

Після України в Комітеті міністрів Ради Європи головуватиме Великобританія.
XS
SM
MD
LG