Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО зацікавлені у поглибленні відносин між Україною та Росією


Нормалізація відносин між Україною та Росією та співпраці між ними сприяє покращенню безпеки у регіоні і відповідає інтересам НАТО. Про це на форумі «Україна – Росія – НАТО» заявила керівник Центру інформації альянсу у Києві Наталя Немилівська.

За її словами, партнерські українсько-російські відносини «роблять світ безпечнішим», це відповідає ідеям створення системи колективної безпеки згідно з рішеннями Лісабонського саміту НАТО у грудні 2010 року.

Як зазначила Наталя Немилівська, проголошення Україною позаблокового статусу не завадить поглибленню співробітництва між Україною та НАТО. «Український уряд вважає, що Україна може зробити свій найбільший внесок у міжнародну безпеку шляхом не входження до будь-якого блоку. Слід ще раз зазначити: ми цілковито поважаємо це рішення. З нашого боку, ми готові працювати з Україною настільки, наскільки вона цього бажатиме. До того ж, зараз, як ніколи раніше, існують можливості для розвитку партнерства між Україною і НАТО», – зазначила керівник Центру інформації НАТО.

Зокрема, за словами Немилівської, окрім участі у миротворчих операціях НАТО, Україна може співпрацювати з альянсом у таких сферах, як ліквідація зброї масового знищення, кібербезпека, боротьба з піратством тощо.
XS
SM
MD
LG