Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: до кінця року Україна виконає зобов’язання перед Радою Європи


До кінця поточного року Україна виконає усі зобов’язання, взяті при вступі до Ради Європи. Це стосується реформування системи правозахисту та адвокатури, запровадження європейських норм судочинства та захисту прав дітей та жінок. Про це на сьогоднішньому брифінгу у Міністерстві закордонних справ повідомив представник України при Раді Європи Микола Точицький.

«Під час головування України у Раді Європи за ці 6 місяців ми не забули про наші «домашні завдання», які полягають у виконанні наших зобов’язань перед Радою Європи: підготовки нового закону про вибори, також є пропозиції та висновки по закону щодо судоустрою, щодо адвокатури та стосовно закону про свободу зібрань. Якщо ми ці законодавчі акти приймаємо, ми можемо говорити про завершення виконання Україною зобов’язань перед Радою Європи», – наголосив Точицький.

Ухвалення цих законів відповідає і вимогам Євросоюзу щодо проведення Україною реформ, необхідних для підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, відзначив Точицький. На його думку, Верховна Рада зможе ухвалити відповідні закони до кінця цього року.
XS
SM
MD
LG