Доступність посилання

ТОП новини

Казначейство відкриває рахунки для запуску кінопроектів – Копилова


Державне агентство з питань кіно завершило бюрократичні процедури згідно з тендерним законодавством й очікує на кошти для запуску кіновиробництва. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила голова агенції Катерина Копилова.

«На сьогоднішній день документи кіностудією імені Довженка підготовлені, проект контракту розроблений, цей документ – у Державному казначействі. Я маю велику надію на те, що нарешті сьогодні до кінця дня нарешті будуть відкриті рахунки. Гадаю, через тиждень ми все владнаємо», – сказала Катерина Копилова.

Запуск кількох проектів планувався ще на вересень. Затягування спричинило те, що не вдалося внести зміни до закону про тендерні закупівлі, тому Держагенство змушене було провести кінопроекти через тендерні процедури.

Державне агентство України з питань кіно для отримання державного фінансування провело конкурс кінопроектів і сформувало Програму виробництва та розповсюдження фільмів на 2011-2012 рік. За результатами конкурсного відбору до програми кіновиробництва було включено 37 фільмів. 35 із них зніматимуть українські режисери, серед яких 19 дебютантів.

Наразі оголошено вже другий конкурс відбору кінопроектів на державне фінансування у 2012-13 роках. Подавати їх можна до 18 листопада.
XS
SM
MD
LG