Доступність посилання

ТОП новини

Грищенко: нова система ПРО має не шкодити відносинам із сусідами


Україна уважно спостерігає за розгортанням елементів системи протиракетної оборони (ПРО), яке НАТО здійснює у Румунії та Польщі: Київ зацікавлений, щоб розташування сучасної ПРО не зашкодило відносинам України з її сусідами та відповідало потребам регіональної безпеки. Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко після закінчення українсько-румунських переговорів у Києві.

«Ми дуже уважно слідкуємо за тими кроками, які вживаються щодо створення системи ПРО. Ми зацікавлені у тому, щоб ця система була інклюзивною і щоб вона не створювала лінії напруги у відносинах між державами – сусідками України», – підкреслив Грищенко.

Його колега, міністр закордонних справ Румунії Теодор Баконскі зазначив, що розгортання системи ПРО поліпшить безпековий клімат у Чорноморському регіоні та на сході Європи.

Елементи системи ПРО розміщуються у Польщі та Румунії за згодою цих держав; рішення про посилення поясу безпеки в регіоні ухвалене на лісабонському саміті НАТО 19 листопада 2010 року.
XS
SM
MD
LG