Доступність посилання

ТОП новини

Квасневський: влада України ризикує втратити шанс на євроінтеграцію


Українська влада, яка затягує вирішення питання щодо колишнього прем’єра Юлії Тимошенко, ризикує втратити шанс на інтеграцію з Європейським Союзом на багато років. Про це на прес-конференції у Варшаві сказав колишній президент Польщі Александр Квасневський, повідомляє українське агентство УНІАН.

За словами Квасневського, цю тему він обговорював із прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, який «дуже чітко сказав, що якщо не буде прориву у справі Тимошенко і виконання обіцянок, важко уявити, щоб успіхом завершився саміт Україна – ЄС 19 грудня у Києві».

Колишній польський президент нагадав, що представники української влади ще на початку вересня обіцяли декриміналізувати статті, за якими винесено вирок Тимошенко.

Він повідомив, що 6–8 грудня відбудеться конгрес найбільш впливової у ЄС Європейської народної партії, учасники якого можуть ухвалити різку заяву, яка перешкодить парафуванню угоди про асоціацію.

Александр Квасневський додав, що влада Польщі докладе максимум зусиль, щоб угода все ж була парафована на грудневому саміті. Він зауважив, що справа Тимошенко стане предметом переговорів Президента України Віктора Януковича з його польским коллегою Броніславом Коморовським у Вроцлаві 15 листопада.
XS
SM
MD
LG