Доступність посилання

ТОП новини

Уряд пропонує скорочення пільг посадовців і податок для «багатих»


Кабінет Міністрів підготував низку законопроектів щодо скорочення пільг високопосадовців і запровадження нових податків, заявив у п’ятницю віце-прем’єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Зокрема, наступного тижня Міністерство соціальної політики представить на своєму сайті два «цікаві законопроекти», сказав Тігіпко в ефірі телеканалу «Інтер».

Один із них пропонує запровадити додаткове оподаткування операцій із класичними офшорними зонами.

Інший – скорочення пільг за професійною ознакою, зокрема, для народних депутатів, членів уряду і працівників Адміністрації Президента, сказав він.

Крім того, за словами Тігіпка, на сайті міністерства вже виставлений законопроект про оподаткування заможних громадян України.

Пропонований ним податок на багатство, як мовиться в тексті законопроекту, передбачає оподаткування певного «елітного майна» фізичних осіб (і нерезидентів), рухомого і нерухомого (житло, несільськогосподарські землі, транспортні засоби, коштовні речі тощо), з визначеного переліку, а також визначених предметів розкоші при їхній купівлі чи ввезенні в Україну. Цей податок у разі його схвалення мав би діяти до початку 2017 року.

Крім того, законопроект пропонує підвищити до 20 відсотків ставку оподаткування фізичних осіб на оподатковувані доходи, що перевищують 15-разову мінімальну зарплатню.
XS
SM
MD
LG