Доступність посилання

ТОП новини

Ліга арабських держав усуває Сирію зі своїх засідань


Ліга арабських держав проголосувала в суботу за позбавлення Сирії права участі в усіх її засіданнях, доки Дамаск не виконає домовленість і не зупинить криваве придушення протестів проти авторитарної влади президента Башара аль-Асада.

Як мовиться в заяві Ліги, яку зачитав прем’єр-міністр Катару Хамад бін Джасем ат-Тані, санкція набуде чинності від середи.

За його словами, за це голосували 18 із 22 членів організації. Проти були Ліван, Ємен, де теж триває схоже протистояння влади і демонстрантів із великою кількістю жертв, і сама Сирія; утримався Ірак.

Ліга також закликала арабські держави відкликати своїх послів із Дамаска.

Представник Сирії в Лізі арабських держав у відповідь заявив, що її рішення порушує статут організації і свідчить, що вона «стала прислужницею інтересів Заходу і США».

Насильство в Сирії не припиняється попри минулотижневу обіцянку влади країни припинити його і забезпечити захист цивільного населення, звільнити ув’язнених за участь у противладних протестах і вивести війська з міст і селищ. Правозахисники заявляють, що війська Сирії чинять злочини проти людяності.

Лише в п’ятницю силові структури Сирії вбили не менш як 21 людину. За останніми оцінками ООН, кількість жертв жорстокого придушення виступів проти режиму, які почалися в Сирії в середині березня, перевищила 3 з половиною тисячі.
XS
SM
MD
LG