Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада зняла з розгляду дотеперішні законопроекти про вибори


Верховна Рада зняла сьогодні з розгляду всі п’ять зареєстрованих раніше законопроектів про вибори народних депутатів. Натомість парламент розглядає компромісний варіант, який розробила тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради.

Як сказав голова цієї комісії, народний депутат Руслан Князевич, комісія рекомендує ухвалити цей варіант закону і в першому читанні, і відразу в цілому.

Раніше сьогодні представник Президента в Верховній Раді, народний депутат Юрій Мірошниченко заявив, що тимчасова спеціальна комісія для розробки закону про вибори народних депутатів досягла компромісу щодо цього законопроекту. За його словами, основою став законопроект, який розробила створена Президентом робоча група і який пройшов аналіз і експертизу Венеціанської комісії ОБСЄ.

При цьому, наголосив Мірошниченко, в законопроекті врахували деякі з зауважень Венеціанської комісії і поправок від опозиційних фракцій. Політичні ж питання, як-то саму виборчу систему, прохідний бар’єр чи участь політичних блоків, винесли поза рамки дискусії, сказав він.
XS
SM
MD
LG