Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані міжнародні сили вбили працівників поліції


Двоє працівників афганської поліції, за повідомленнями, загинули в ніч на суботу в перестрілці з військовослужбовцями міжнародних сил через нескоординованість.

Як мовиться в заяві багатонаціональних Міжнародних сил сприяння безпеці, їхні військовики застрелили афганців у провінції Газні на південному заході Афганістану, здійснюючи самооборону.

Начальник поліції провінції Газні Зоравар Загід повідомив, що міжнародні сили не попередили поліцію про свій план нічного рейду.

Як повідомляють, працівники місцевої поліції намагалися зупинити військових, що спричинило перестрілку.

За нинішніми планами, в частині провінції Газні відповідальність за безпеку перейде від міжнародних до афганських сил у перебігу найближчої наступної фази передачі цих повноважень.

Нічні рейди міжнародних сил є одним із найсуперечливіших моментів їхньої діяльності. Днями президент Афганістану Хамід Карзай заявив, що розмови про продовження перебування військ США в його країні після повного переходу відповідальності за безпеку в Афганістані до його силових структур наприкінці 2014 року можливі тільки в разі, якщо американці відмовляться від практики нічних рейдів, а також встановлення «паралельних структур».
XS
SM
MD
LG