Доступність посилання

ТОП новини

Парламент має продовжити розслідування діяльності компанії «Лівела» – Яценюк


Опозиція має намір домагатися створення нової слідчої парламентської комісії за фактами несплати податків нафтотрейдерською компанією «Лівела» та її дочірніми компаніями на загальну суму 11 мільярдів гривень, заявив народний депутат, лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк.

«Ми накопали стільки матеріалів, що там не тільки на 365-у статтю, за яку Тимошенко посадили, там на два десятки таких статей вистачає, щоб порушити кримінальну справу», – заявив Яценюк в інтерв’ю «5 каналу» в суботу ввечері.

«У нас є всі документи для того, щоб Служба безпеки України і Генеральна прокуратура негайно порушили кримінальну справу», – наголосив він.

Арсеній Яценюк заявив, що коли на засіданні слідчої парламентської комісії у справі «Лівели» «почали фігурувати конкретні прізвища», Партія регіонів відмовилася голосувати за продовження її роботи.

Водночас, за його словами, під час роботи комісії з’ясувалося, що збитки від «Лівели» становлять 2,9 мільярда гривень, а її дочірніх компаній – близько 8 мільярдів гривень.

«На засіданні парламенту ми вимагатимемо створення нової комісії не лише стосовно «Лівели», а й усіх компаній, щодо яких ми отримали інформацію і зможемо отримати ще, які не платили податків, які без мита завозили на територію України товари, які незаконно користувалися пільгами, робили все це, природно, тільки «під дахом» правоохоронної системи влади», – заявив Яценюк.

Він також зазначив, що має намір шляхом подачі депутатських запитів вимагати порушення кримінальних справ за цими фактами.
XS
SM
MD
LG