Доступність посилання

ТОП новини

У Лівії військові, які захопили сина Каддафі, висунули вимогу владі


У Лівії військові, які захопили сина скиненого диктатора Муаммара Каддафі Сейф-аль-Іслама, заявили, що не мають наміру відпускати його зі свого рідного міста до початку судового процесу. Вони також висунули вимогу, щоб Сейф-аль-Іслама Каддафі судили в Лівії.

Сейфа аль-Іслама Каддафі захопила в суботу на півдні Лівії група бійців із міста Зінтан, що за 150 кілометрів на південний захід від Тріполі. Про нинішнє місце його перебування не повідомляють.

Голова військової ради міста Зінтан Мохаммед аль-Хабаш заявив, що його бійці не мають наміру передавати Сейф-аль-Іслама Каддафі Національній перехідній раді.

Раніше прем’єр-міністр Лівії Абдаррахім аль-Кіб заявив, що влада обговорить із представниками Міжнародного кримінального суду питання про те, де саме, в Лівії чи в Гаазі, повинен відбутися процес над сином Каддафі, якого звинувачують у злочинах проти людяності. Сейф-аль-Іслам Каддафі активно виступав на боці свого батька під час спроб придушити антиурядове повстання.

Великобританія, Франція і США, а також Європейський Союз закликали нову лівійську владу співпрацювати з Міжнародним кримінальним судом і забезпечити справедливий процес над сином Каддафі.
XS
SM
MD
LG