Доступність посилання

ТОП новини

Міліція не дала встановити намет на майдані Незалежності


Народний депутат Андрій Парубій
Народний депутат Андрій Парубій
Київ – Міліція завадила народному депутатові від фракції НУНС Андрію Парубію встановити на майдані Незалежності символічний помаранчевий намет. Бійці міліцейського спецпідрозділу оточили депутата щільним кільцем, щоб він не зміг встановити намет.

Як розповів Андрій Парубій Радіо Свобода, правоохоронці сказали йому, «що цей захід є забороненим». «Мене оточили щільним кільцем і протримали так майже півгодини. Це панічний страх чинної влади перед Майданом. Те, що робить міліція, є ідіотизмом чистої води. Мені навіть шкода їх, що вони змушені виконувати такий ідіотський наказ», – зазначив парламентар.

На думку нунсівця, його не затримали лише тому, що він є народним депутатом. Водночас на кількох учасників заходу правоохоронці склали адміністративні протоколи за невиконання рішення суду про заборону проведення цього дня акцій на майдані Незалежності. Вони повинні 23 листопада з’явитися до Шевченківського суду столиці. Офіцер міліції, який складав адмінпротколи, відмовився сказати, скільки людей притягнуто до відповідальності.

Міліція не дає встановити намет на честь Майдану
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:49 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

В Україні відзначають День Свободи

2011 року святкування Дня Свободи ускладнене через заборону, ініційовану столичними міськдержадміністрацією та управлінням МВС.

Народний депутат від НУНС Тарас Стецьків вважає, що насправді ініціатива заборони будь-яких акцій на майдані Незалежності виходить від вищої державної влади.

«Ніякий Янукович, ніякий Азаров, ніякі рішення суду не заборонять людям, які цього хочуть, вийти на Майдан і відзначити це свято», – сказав Радіо Свобода Тарас Стецьків.


Від понеділкового вечора територію поблизу монумента Незалежності огороджено парканом. За ним чергують міліціонери, видно каркас різдвяної ялинки, відкриття якої призначене на 19 грудня.

На Майдані – мітинги «за» і «проти» влади
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG