Доступність посилання

ТОП новини

Азаров обіцяє відреагувати на лист омбудсмена щодо Тимошенко


Микола Азаров
Микола Азаров
Прем’єр-міністр України Микола Азаров обіцяє відреагувати на лист уповноваженого Верховної Ради із прав людини Ніни Карпачової щодо погіршення стану здоров’я колишнього прем’єра Юлії Тимошенко та необхідності її обстеження за межами СІЗО. Про це він сказав на брифінгу.

«На лист, природно, буде відповідь. Кваліфікована відповідь. Відповідальна. Люди, які підписують її, будуть нести відповідальність за те, що вони підготували ті чи інші дані», – сказав прем’єр.

Відповідаючи на запитання про те, чи має він намір особисто втрутитися в долю Юлії Тимошенко, Микола Азаров сказав: «Я вам хочу сказати – я не є медиком за освітою. Коли в мене щось болить, я намагаюся звернутися із консультацією до фахівців».

«Усі можливості, де б людина не перебувала – в СІЗО чи не в СІЗО – отримати медичну допомогу, у нас в країні є. Якщо є в цьому необхідність залучити будь-яких фахівців, які у нас є в країні, вони будуть залучені. Якщо є необхідність залучити будь-які медикаментозні засоби, навіть якщо у нас в країні їх не буде, значить, ми закупимо», – сказав прем’єр.

Раніше Ніна Карпачова звернулася до Прем’єр-міністра з проханням вжити заходів щодо забезпечення медичної допомоги ув’язнених у слідчих ізоляторах, зокрема колишніх високопосадовців.
XS
SM
MD
LG