Доступність посилання

ТОП новини

Турецький прем’єр ще раз закликає до відставки президента Сирії


Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, Анкара, 22 листопада 2011 року
Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, Анкара, 22 листопада 2011 року
Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган ще раз закликав сирійського лідера до відставки, щоб припинити кровопролитні репресії проти протестувальників.

Виступаючи на засіданні правлячої партії в Анкарі, Ердоган заявив, що президент Башар Асад має вивчити урок кривавого падіння інших диктаторів.

«Якщо вам потрібен приклад того, хто до смерті боровся зі своїм народом, то подивіться на нацистську Німеччину, на Гітлера, на Муссоліні, на румунського Ніколае Чаушеску», - сказав Ердоган і додав: «Якщо не хочете навчитися з цього досвіду, подивіться на лівійського лідера, якого було вбито 32 дні тому, після того, як він, вживаючи ті самі вирази, що і ви, спрямував зброї проти свого власного народу».

Заклик Ердогана пролунав напередодні розгляду нової резолюції в ООН, яка має засудити восьмимісячне придушення протестів у Сирії.

Проект резолюції до Комітету з прав людини Генеральної асамблеї ООН подала Німеччина. Очікується, що її буде схвалено сьогодні, а Генеральна асамблея розгляне її у грудні.

За оцінками ООН, близько 3 500 осіб загинуло внаслідок придушення протестів сирійським режимом, починаючи з березня.
XS
SM
MD
LG