Доступність посилання

ТОП новини

У придушенні протестів у Сирії загинули ще четверо


Силові структури Сирії вбили сьогодні ще не менш як чотирьох цивільних, заявили правозахисники, що базуються в Лондоні.

За їхніми даними, з того двоє людей загинули в провінції Хама і ще одна людина в провінції Хомс, які є одними з головних зон протистояння з владою демонстрантів проти авторитарного режиму президента Башара аль-Асада.

Протягом учорашнього дня правозахисники зафіксували в цих регіонах не менш як 28 мирних мешканців, убитих у придушеннях протестів.

Тим часом президент Туреччини Абдуллах Ґюль попередив сьогодні, виступаючи в Лондоні, що криза в Сирії наближається до «точки неповернення» і загрожує втягнути весь регіон у безладдя і кровопролиття.

Учора Комітет Генеральної асамблеї ООН з прав людини запропонував засудити сирійський уряд за криваве придушення протестів. У проекті резолюції, яку має розглянути Генасамблея, зокрема, вказані такі порушення людських прав у Сирії, як довільні страти, надмірне використання сили, вбивства та переслідування правозахисників.

Ліга арабських держав, яка вже пішла на низку санкцій щодо Сирії, планує на завтра нові переговори щодо сирійської кризи.

За останніми оцінками ООН, оприлюдненими ще кілька тижнів тому, в перебігу придушення протестів, які тривають у Сирії від березня, там іще тоді загинули понад три з половиною тисячі людей.
XS
SM
MD
LG