Доступність посилання

ТОП новини

Вибір Януковича між ЄС і ЄврАзЕС «найбільше відповідатиме інтересам України» – Герман


Радник Президента Ганна Герман закликала сьогодні українське суспільство «просто вірити Президентові» в його виборі в день 19 грудня, коли в Києві має відбутися саміт Україна – ЄС, а в Москві засідання Міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства.

Суспільству треба «вірити, що він робить усе, аби вибороти для своєї країни найкращі умови, і що Президент зробить крок у той бік, який найбільше відповідатиме національним інтересам України», сказала вона агентству УНІАН.

«Треба зважати на ту обставину, що зараз визначальний етап переговорів України з ЄС та Російською Федерацією. І так буває у подібних випадках, що на дипломатичній шахівниці доводиться робити несподівані ходи. І не завжди можна і треба їх пояснювати», – сказала Герман.

Раніше агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на неназване «джерело в секретаріаті ЄврАзЕС» повідомило, що Янукович 19 грудня візьме участь у 32-му засіданні міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства, яке відбудеться в Москві.

Пізніше це ж агентство написало, що у відповідь у Міністерстві закордонних справ України заявили, що такої інформації не мають і готуються на цей день до саміту з ЄС, а в представництві Європейського Союзу в Україні повідомили, що запланований на 19 грудня саміт із Україною в Києві, на якому очікують на парафування угоди про асоціацію з Євросоюзом, наразі не скасовували.

А агентство УНІАН із посиланням на секретаріат ЄврАзЕС повідомило, що там офіційно не поширювали інформацію про прибуття Януковича, і додали лише, що запрошення Президентові надсилали, але про його участь «потрібно уточнювати в Адміністрації Президента України».

Україна прагне укласти з Євросоюзом угоду про асоціацію як перший крок до її мети вступити в майбутньому до ЄС.

У Євразійському економічному співтоваристві, яке в економічному плані поєднує Росію, Казахстан, Білорусь, Киргизстан і Таджикистан (Узбекистан зупинив членство в ньому через його неефективність), Україна разом із Вірменією і Молдовою є спостерігачем і офіційно не планує вступати до нього.
XS
SM
MD
LG