Доступність посилання

ТОП новини

Наступний візит місії МВФ в Україну запланований на грудень – голова НБУ


Черговий візит місії Міжнародного валютного фонду в Україну запланований на грудень. Про це в інтерв’ю виданню «Сегодня» повідомив голова Національного банку України Сергій Арбузов.

За його словами, попри тверду умову представників МВФ при наданні чергового траншу кредиту Україні – підвищити ціну на газ для населення, головним питанням наступного візиту його місії буде дефіцит держбюджету та платіжного балансу.

«Це досить тверда вимога, яку представники МВФ неодноразово озвучували на переговорах. Водночас, на мій погляд, у рамках наступного візиту місії фонду в Україну, який заплановано на грудень, питання буде не в тому, чи змінив фонд свою думку щодо необхідності підвищення тарифів. Найімовірніше, порушуватиметься питання про стан дефіциту бюджету та платіжного балансу, адже зниження розцінок на газ знизить навантаження на бюджет, платіжний баланс і золотовалютні резерви», – зазначив голова НБУ.

Відповідаючи на запитання, чи допоможе узгодження нової зниженої ціни на російський газ зняти претензію МВФ до відмови України від підвищення тарифів на газ для населення, Арбузов не виключив, що «за такого розвитку подій буде знайдено компроміс, який задовольнить обидві сторони».

Також голова НБУ наголосив, що не виключає затягування переговорів, унаслідок чого Україна «просто фізично не встигне отримати транш цього року».
XS
SM
MD
LG