Доступність посилання

ТОП новини

Луганські депутати закликають уряд профінансувати виплати чорнобильцям


Луганська обласна рада закликала Кабінет Міністрів України і Верховну Раду повністю профінансувати виплати чорнобильцям. Про це йдеться у зверненні депутатів із приводу ситуації, що склалася в Україні і в області у зв’язку з виконанням закону про статус і соціальний захист громадян, які постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи.

За звернення проголосували 94 депутати із 105 присутніх.

У зверненні депутати зазначили, що розуміють, що Пенсійний фонд України перебуває у важкому фінансовому становищі, а Кабінет Міністрів неспроможний виконати всі вимоги соціально спрямованих законів.

Водночас, депутати називають неприпустимим позбавлення елементарних соціальних гарантій людей, які реально постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи. Луганська облрада просить Кабмін забезпечити неухильне й повне фінансування державної допомоги тим, хто дійсно ризикував своїм життям під час ліквідації аварії і постраждав від катастрофи.

Крім того, депутати просять відкликати з Верховної Ради законопроект «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», передбачити в державному бюджеті на 2012 рік збільшення фінансування на соціальні чорнобильські програми і провести ретельну перевірку того, наскільки обгрунтовано ті чи інші громадяни одержали статус чорнобильців.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, на обліку в області перебуває 4419 чорнобильців, із них 4195 – інваліди.
XS
SM
MD
LG