Доступність посилання

ТОП новини

Сирія не виконала ультиматуму Ліги арабських держав


Ліга арабських держав констатувала, що Сирія не виконала її ультиматуму погодитися на допуск до країни спостерігачів Ліги, термін якого збіг сьогодні вдень. Як заявили урядовці Ліги, організація, однак, дає Дамаскові дальший час до кінця дня, щоб дати остаточну відповідь.

Раніше сьогодні влада Сирії скритикувала ультиматум і заявила, що Ліга арабських держав «стала інструментом іноземного втручання» і діє за «західним сценарієм».

Сьогодні ж Росія заявила, що виступає проти санкцій щодо Сирії чи міжнародного втручання і виступає натомість за «внутрішній діалог».

Учора Ліга арабських держав попередила Сирію, що країна мала до сьогодні погодитися на прибуття спостерігачів, а інакше організація знову збереться вже завтра, щоб запровадити проти Дамаска економічні санкції.

Раніше Дамаск висловив незгоду з планом Ліги арабських держав направити до Сирії 500 спостерігачів, які мали б відстежувати ситуацію з придушенням силовими структурами противладних протестів, і запропонував свої умови, які, однак, відкинула Ліга.

Понад тиждень тому Ліга арабських держав уже висувала Сирії подібний ультиматум щодо припинення насильства і допуску спостерігачів, але досі так і не здійснила своїх погроз про санкції, коли Дамаск не виконав його.

За останніми оцінками ООН, оприлюдненими ще кілька тижнів тому, в перебігу придушення протестів, які тривають у Сирії від березня, там іще тоді загинули понад три з половиною тисячі людей.
XS
SM
MD
LG