Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International: Тимошенко не в’язень сумління, а умови утримання не жорстокі


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила в п’ятницю, що не вважає колишнього Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко в’язнем сумління, ув’язненим тільки за висловлення її поглядів.

Організація також не вважає, що умови утримання Тимошенко у слідчому ізоляторі можна було б вважати жорстокими, принизливими чи нелюдськими в розумінні Європейської конвенції про права людини.

Amnesty International звертає увагу, що в інтерв’ю Радіо Свобода в четвер Наталія Дульнєва, представлена як член організації, висловила низку думок щодо справи Юлії Тимошенко, які не відповідають позиції Amnesty International, і що ця людина не має повноважень виступати від імені організації.

Amnesty International нагадує, що вважає дії Тимошенко, за які її засудили, недостатніми для кримінального переслідування, а справу колишнього прем’єра політично мотивованою, і постійно закликає зняти з неї звинувачення, скасувати вирок і звільнити її.

Правозахисна організація також закликає надати Тимошенко доступ до необхідної медичної допомоги відповідно до міжнародних стандартів, але зазначає, що, за повідомленнями, колишнього прем’єра обстежили в лікарні і надають лікування в ув’язненні.

У четвер в ефірі Радіо Свобода Наталія Дульнєва, яка виступала як представник Amnesty International, висловила думку, що ненадання медичної допомоги, як у справі Юлії Тимошенко, кваліфікується як жорстоке поводження чи навіть як катування.
XS
SM
MD
LG