Доступність посилання

ТОП новини

На півночі Косова відбулися сутички місцевих сербів і сил KFOR, є поранені


Двадцять п’ять солдатів миротворчих Косовських сил (KFOR) в Косові, а також десятки етнічних сербів поранені під час сутичок на півночі Косова поблизу контрольно-пропускного пункту Зубин-Поток.

Представник миротворчого контингенту KFOR сказав, що в понеділок серби з використанням стрілецької зброї атакували німецьких командира і солдата. Серед інших поранених – також німці і австрійці.

З сербського боку також повідомляють, що десятки людей звернулися по медичну допомогу після сутичок.

Речник миротворців Уве Новіцкі сказав, що серби використовували вибухові пристрої та пляшки із запалювальною сумішшю для атаки на міжнародні війська.

«Цих протестувальників не можна назвати мирними демонстрантами. Сили KFOR досі використовують лише перцевий аерозоль, сльозогінний газ, гумові кулі і водомети. Однак у небезпечних для життя ситуаціях, подібних до цієї, солдати реагуватимуть пропорційними і відповідними заходами», – зауважив речник.

Сербська етнічна меншина Косова не визнає односторонньо проголошеної 2008 року незалежності цієї держави. Косово уже визнали близько 85 країн, включно зі США і більшістю членів Євросоюзу.

XS
SM
MD
LG