Доступність посилання

ТОП новини

Британський прем’єр звинувачує владу Ірану в «ганебній бездіяльності»


Великобританія попереджає Іран про серйозні наслідки нападів на дві британські дипломатичні місії в Тегерані. Британський прем’єр Дейвід Камерон назвав «ганебною бездіяльністю» нездатність іранської влади захистити дипломатичні резиденції і заявив, що найближчими днями Лондон оголосить про заходи у відповідь.

Іранське зовнішньополітичне відомство висловило жаль, назвавши дії нападників «неприйнятними». Тегеран заявив, що поважає міжнародні договори про захист дипломатів.

Рада Безпеки ООН засудила напад, таку ж думку висловили Росія і США. Президент США Барак Обама закликав Іран до поваги міжнародних зобов’язань.

«У них є обов’язок захищати дипломатичні місії. Якщо бунтівники мають можливість захопити посольство і підпалити його, це означає, що іранський уряд не сприймає серйозно свої міжнародні зобов’язання. Ми глибоко стурбовані цією ситуацією і очікуємо на швидкі рішучі заходи», – сказав Обама.

У вівторок у Тегерані під час протесту проти британських санкцій щодо Ірану група молодиків увірвалася на територію британського посольства. Нападники розбили вікна, спалили британські прапори і вивісили натомість іранські.
XS
SM
MD
LG