Доступність посилання

ТОП новини

Афганістанові обіцяють міжнародну допомогу до 2024 року


Міжнародна конференція щодо Афганістану, яка завершилася в понеділок у німецькому місті Бонні, пройшла у колишньому німецькому парламенті. 5 грудня 2011 року
Міжнародна конференція щодо Афганістану, яка завершилася в понеділок у німецькому місті Бонні, пройшла у колишньому німецькому парламенті. 5 грудня 2011 року
Міжнародна спільнота гарантує надання допомоги Афганістану аж до 2024 року. У свою чергу, влада цієї країни повинна провести демократичні реформи і боротися з корупцією. Протягом найближчих 13 років Афганістан повинен стати дієздатною державою.

Такими є ключові положення підсумкової декларації, ухваленої на міжнародній конференції щодо Афганістану, яка завершилася в понеділок у німецькому місті Бонні.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, учасниками форуму були близько 60 міністрів закордонних справ, представники понад 100 країн і міжнародних організацій.

Про те, як буде розвиватися Афганістан після запланованого на 2014 рік виведення міжнародних сил з його території, йшла мова протягом всієї конференції.

Ось що сказала федеральний канцлер Німеччини Анґела Меркель у своїй промові:

«Афганістан може і після 2014 року розраховувати на підтримку міжнародного співтовариства. Ми відводимо дуже важливу роль розвитку політичного процесу в цій країні. Він повинен бути спрямований на загальнонаціональне примирення і поділ влади. До цього процесу повинні бути залучені представники всіх громадських та етнічних груп афганського суспільства».

Імовірно, питання про конкретні суми фінансової допомоги Афганістану буде обговорюватися в наступному році на міжнародній конференції в Токіо.
XS
SM
MD
LG